Wat je moet weten over Prunus Lusitanica voor je het koopt

Heb je interesse in deze mooie plant? Lees dan eerst deze informatie. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Wat is Prunus Lusitanica precies? Hoe ziet hij eruit? En waar moet je op letten bij de aankoop? Alles dat je wilt weten, lees je in deze blog.

Prunus Lusitanica is een haagplant die voorkomt in het westen van Europa en Noordwest-Afrika. In Nederland komt hij vooral voor in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. De boom kan een hoogte bereiken van 15 meter en is daarmee een middelgrote boom. De stam van de plant is rechtop, maar kan ook kromgetrokken zijn. De bast is grijsbruin tot bruin van kleur en heeft een fijne structuur.

De haagplant is een sierboom die vooral gekocht wordt vanwege zijn bloemen. De bloemen zijn rozig tot paars van kleur en hebben een diameter van ongeveer vijf centimeter. Ze bloeien in april of mei en zijn aan de boom te zien tot eind juni. De bloemen geven de boom een prachtige uitstraling en zorgen ervoor dat hij geliefd is bij veel tuinliefhebbers.

Als je zo’n plant wilt kopen, moet je weten dat de boom niet erg wintershard is. Hij kan wel tegen een beetje vorst, maar als het heel hard vriest, kan de boom bevriezen. Daarom is het belangrijk om de boom in een beschutte plek in je tuin te planten. Op die manier kan hij goed overleven en blijven groeien. De mooiste Prunus Lusitancia is te koop bij Haagplanten Heijnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *