10 keer mooie blauw bloeiende tuin planten

In de natuur zien we zowel blauw in de hemel als het water, maar bij de planten is er minder keuze in deze mooie kleur. Toch staan ook hieronder 10 interessante blauw bloeiende planten die ook in jouw tuin de kleurenrijkdom nog kunnen vergroten. Kijk snel of jouw favoriete blauwe plant er ook tussen staat of zoek een aanvulling die perfect is voor je tuin.

Agave

De agave is beslist geen veel voorkomende tuinplant, maar je ziet de grote plant inmiddels vaker op beschutte plaatsen in tuinen waar er ruimte voor ze is. De agave soorten met hun stevige blauwe bladen die bezet zijn met flinke stekels komen uit Mexico en ze moeten in ons land beslist in de volle zon staan. In de winter is beschutting nodig. In een kuip of grote pot zijn ze ook een sieraad in de tuin of op je terras.

Hoogte: 1 meter
Wanneer agave zaaien: planten in voorjaar
Bloeitijd: Niet van toepassing
Latijnse naam: Agave
Soort plant: droogteplant
Van de bladeren van sommige soorten agave wordt tequila gemaakt. De stevige bladeren worden ook gebruikt om touw of matten te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *